تمامی کارخانجات صنایع غذایی برای تولید فرآورده های مختلف مثل لبنی، گوشتی، کنسروی و غیره به ماشین آلات و تجهیزات منحصر به فردی نیاز دارند که از پیشرفته ترین تکنولوژی دنیا برخوردار هستند و بی شک مبالغ هنگفتی برای خریدن آنها پرداخت شده است. مسلما زمان وقوع حوادثی از جمله آتش سوزی، نوسانات برقی و موارد دیگر خسارات زیادی به دستگاه ها وارد می شود. در این مواقع کارشناس رسمی دادگستری مواد غذایی می توانند میزان خسارت وارد شده به کارخانجات مواد غذایی را برآورد کنند.
وقوع حوادث آتش سوزی در صنايع مواد غذایی باعث وارد آمدن خسارت هاي مالي، جاني و زيست محيطي فراواني مي گردد. کارشناس رسمی مواد غذایی با ارزیابی شاخص حريق و انفجار در بخش هاي مختلف کارخانه، میزان خطر، ارزش تجهيزات موجود در اين ناحيه، میزان خسارت وارد شده را مشخص می نماید. بعد از مشخص شدن میزان خسارت ها، صاحبان کارخانه مي توانند براي تعيين حق بيمه ناشي از انفجار و آتش سوزي به مراکز بیمه مراجعه نمایند. کارشناس دادگستری مواد غذایی خسارت وارد شده به تمام بخش های مختلف کارخانه از جمله، ساختمانها و بناهای موجود، انبارها، ماشینآلات و دستگاههای صنعتی از جمله دستگاه آبمیوه گیر، دستگاه بلانچ، دستگاه اسلایسر، دستگاه پوست گیر، دستگاه خشک کن، دستگاه سپراتور، دستگاه پاستوریزاتور و ماشین های پخت، بخش تولید، تأسیسات و غیره را ارزیابی می نمایند. از آنجایی که هر یک از دستگاه های صنایع غذایی دارای قیمت های مختلف هستند؛ حضور کارشناسان با صلاحیت مواد غذایی حائز اهمیت است.
خسارت ناشی از نوسانات برق ممکن است باعث خرابی، خاموشی، از کار افتادن، آتش سوزی و یا خسارت به تاسیسات و ماشین آلات صنایع غذایی از جمله دستگاه انتقال مواد، فیلتر جت پالس، تتراپک، دستگاه بوجاری حبوبات، بستنی ساز، همزن، دستگاه سورتینگ و غیره و حتی فاسد شدن محصولات شود و میلیارد ها تومان خسارت به بار آورد که جبران آن مستلزم ارزیابی دقیق و تعیین میزان خسارت توسط کارشناسان دادگستری مواد غذایی می باشد.
در زمان وقوع سیل هم خسارت زیادی به ماشین آلات و تجهیزات صنایع غذایی، مواد اولیه و محصول نهایی وارد می شود. کارشناس دادگستری مواد غذایی با ارزیابی میزان خسارت به دستگاه های صنایع غذایی که ممکن است به دلیل نفوذ آب، سوخته و یا خراب شده باشند و هم چنین برآورد میزان مواد اولیه و محصولاتی که از بین رفته اند، میزان خسارت وارد شده را مشخص می نمایند.
همانطور که می دانید امروزه هزینه های زیادی صرف راه اندازی تجهیزات و ماشین آلاتی می شوند که بتوانند سلامت و کیفیت محصول نهایی را تضمین نمایند. اما ممکن است به دلیل خسارت وارد شده به دستگاه ها، انواع مختلفی از میکروب های بیماری زا به مواد غذایی کنسرو شده راه پیدا کنند و باعث ایجاد فساد مواد غذایی بسته بندی شوند. در این مواقع مالکان کارخانه ها با مراجعه به کارشناسان با صلاحیت ما در حوزه مواد غذایی می توانند درخواست برآورد خسارت بدهند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم حضور کارشناس دادگستری مواد غذایی در زمان وقوع حوادث برای تعیین میزان خسارت وارد شده حائز اهمیت است و بررسی و اعلام نظر در این خصوص نیازمند تخصص و تجربه کافی در این حوزه می باشد؛ در صورت نیاز به کارشناس جهت برآورد میزان خسارت وارده به تجهیزات و کارخانههای مواد غذایی میتوانید با شماره تلفنهای موجود تماس حاصل نمائید.
امروزه کارخانجات مختلف صنایع غذایی، برای تولید محصولات به طیف وسیعی از ماشین آلات نیاز دارند و به همین جهت تعیین قیمت تجهیزات صنایع غذایی حائز اهمیت می باشد. ارزیابی و قیمتگذاری ماشینآلات حوزه مواد غذایی به دلیل تنوع اقلام دستگاه ها به تخصص نیاز دارد که کارشناسان رسمی دادگستری مواد غذایی و مسمومیت ناشی از آن دارای صلاحیت لازم در این زمینه می باشند.
این ارزیابی به دلایل مختلفی صورت میگیرد. گاها ارزیابی به معنای تعیین قیمت ماشین آلات است که به جهت خرید و فروش و یا انجام مزایده انجام میشود و در مواردی نیز هدف از ارزیابی تعیین میزان کارآیی و کیفیت دستگاههای مختلف است.
یکی از دغدغه های اصلی کارخانه داران یا سرمایه گذاران جدید در حوزه صنایع غذایی، هزینه راه اندازی کارخانه، دستگاه ها و تجهیزات است. در واقع در راه اندازی خط تولید مواد غذایی، ارزیابی و تعیین قیمت تجهیزات نقش بسیار مهمی دارد. ماشین آلات مختلفی در صنایع غذایی وجود دارند که می توان به دستگاه آبمیوه گیر، دستگاه بلانچ، دستگاه اسلایسر، دستگاه پوست گیر، دستگاه خشک کن، دستگاه سپراتور، دستگاه پاستوریزاتور و ماشین های پخت و غیره اشاره کرد که تعیین قیمت آنها در حیطه کار کارشناسان رسمی مواد غذایی می باشد که بر اساس مواد اولیه، محصول نهایی، سرمایه، نیروی انسانی، ایمن ترین روش سرمایه گذاری را به تولیدکنندگان پیشنهاد می دهند.
بسیاری از تولید کنندگان اهمیت ماشین آلات را دست کم میگیرند و در دنیای رقابت جا می مانند. کارشناسان رسمی مواد غذایی با ارزیابی و تعیین قیمت ماشین آلات به تولید بیشتر محصولات، بهره مندی صحیح از نیروی انسانی، افزایش کیفیت نگهداری مواد غذایی و کاهش هزینه های تولید کمک کرده و در آخر نیروی کار را به نیروی ناظر تبدیل می کنند. ممکن است برخی تصور کنند که تعیین قیمت تجهیزات صنایع غذایی کار بسیاری راحتی است؛ ولی در واقع یکی از مهم ترین بخش های راه انداری تولید مواد غذایی می باشد.
کارشناس دادگستری مواد غذایی با بررسی عواملی که بر قیمت ماشین آلات تاثیر گذار هستند از جمله موقعیت جغرافیایی، استهلاک دستگاه ها، نوع محصول نهایی، چگونگی پشتیبانی قطعات یدکی ماشینآلات، سطح تخصص نیروی انسانی، وضعیت ترازنامه شرکت، وضعیت از لحاظ برند جهانی محصولات، وضعیت سود و زیان شرکت و غیره، بهترین پیشنهاد را برای خرید تجهیزات صنایع غذایی به تولیدکنندگان می دهند.
یکی دیگر از صلاحیت های کارشناس مواد غذایی که می توان به آن اشاره کرد تعیین قیمت کارخانه برای شروع فعالیت در صنعت مواد غذایی می باشد. بنابراین قبل از سرمایه گذاری در حوزه صنایع غذایی، به کارشناسان متخصص ما در این حوزه مراجعه کنید. پیشرفت صنایع غذایی، به ارتقا و بهتر شدن ماشین آلات صنایع غذایی وابسته است؛ به همین جهت تولیدکنندگانی که به دنبال ارتقا سطح کیفیت محصولات غذایی خود هستند و می خواهند از رقیبان خود جلو بیافتند، باید پیشرفته ترین ماشین آلات را در اختیار داشته باشند. کارشناسان متخصص ما در حوزه مواد غذایی با ارزیابی و برآورد قیمت تجهیزات می توانند به تولیدکنندگان در جهت پیشرفت در حوزه صنایع غذایی، مناقصات و مزایدات، برآورد خسارت وارد شده به ماشین آلات، تهیه ترازنامه و ارزش سهام کارخانه کمک نمایند.
در صورتی که برای تعیین قیمت و یا خرید و فروش نیاز به کارشناس متخصص در حوزه ماشین آلات مواد غذایی دارید میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.
موضوع حفظ كیفیت محصولات غذایی یکی از نكات مهم و قابل توجه است. در واقع باید کیفیت محصول تولیدی را مهمترین هدف تولید در نظر گرفت و برای آن برنامهریزی کرد و به همین دلیل بررسی کیفیت آنها بسیار اهمیت دارد. تولید کنندگان هم باید سعی کنند که بیشتر به کیفیت مواد غذایی اهمیت بدهند و به دنبال محصولات سالم تر و با کیفیت تر باشند. کارشناسان رسمی دادگستری حوزه مواد غذایی و مسمومیت ناشی از آن، یکی از مراجع صاحبنظر در خصوص بررسی کیفیت مواد غذایی هستند که دارای صلاحیت لازم در این زمینه می باشند. در ادامه بیشتر در مورد صلاحیت کارشناس دادگستری مواد غذایی در زمینه بررسی کیفیت مواد غذایی می پردازیم.
سالانه افراد زیادی به دلیل استفاده از مواد غذایی بی کیفیت دچار مشکلاتی میشوند حتی گاها مواد غذایی سبب مسمومیتهایی میشود که جان افراد را به خطر میاندازد. اما یکی از مشکلات پیگیری این امر عدم توانایی کافی در جمع آوری ادله علیه یک شرکت مواد غذایی است به همین دلیل کارشناسان ما در صورت به وجود آمدن چنین مشکلی به ارزیابی کیفیت مواد غذایی مورد استفاده افراد و تهیه گزارش رسمی جهت پیگیری در مراجع قضائی میپردازند.
تولید مواد غذایی با کیفیت نیاز به یک برنامه ریزی دقیق برای تولید و نگهداری، استفاده از ماشین آلات مناسب و بازرسی مستمر می باشد که می توان آن را با کمک کارشناس رسمی مواد غذایی تضمین کرد. در واقع کیفیت یک محصول را مواد اولیه، فرآیند تولید، کارکنان، تجهیزات و عوامل محیطی کنترل می نماید. بررسی کیفیت مواد غذایی به طراحی و انتخاب ساختمان برای تولید محصول سالم و با کیفیت، انتخاب ماشين آﻻت مناسب و بهداشتي، شرايط مناسب پرسنل توليد و هم چنین نظارت بر رعایت بهداشت در حین تولید و انجام فرآيند جداسازي مواد تميز از كثيف و غیره بستگی دارد که کارشناس مواد غذایی و مسمومیت ناشی از آن دارای صلاحیت و تخصص لازم در این زمینه می باشد. هم چنین بررسی مشخصات بهداشتی مانند پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا، نظارت بر شرایط نگهداری از جمله دما، رطوبت، محیط و کنترل کیفیت ظاهری محصول از نظر رنگ، بو و تغییرات فیزیکی در حیطه کار کارشناس مواد غذایی و مسمومیت می باشد. به دلیل موانع و مشکلاتی که برای صادرات مواد غذایی وجود دارد، بررسی کیفیت مواد غذایی برای تولیدکنندگان بسیار اهمیت دارد و کیفیت بالا باعث نفوذ محصولات به بازار و هم چنین افزایش اعتماد به نفس تولید کنندگان برای تولید بیشتر می گردد. امروزه بسیاری از شرکتها قسمتی از سهم فروش و سود خود را از عملیات بازاریابی خود در کشورهای دیگر بدست می آورند، بنابراین، بررسی کیفیت محصولات شرکت های تولیدی مواد غذایی بر عملکرد صادراتی بسیار مهم می باشد. در حقیقت کیفیت مواد غذایی نقش مهمی بر عملکرد صادرات دارد؛ زیرا خریداران به دنبال محصولاتی با کیفیت صد درصد هستند و انتظار دارند که محصولات مطابق خواسته آنها باشد. با اینکه تبلیغات، تخفیفات و موارد دیگر در فروش محصول بی تاثیر نیست اما نمی توان محصولات بی کیفیت را با موفقیت به فروش رساند. در همین راستا بررسی کیفیت مواد غذایی توسط کارشناسان رسمی دادگستری مواد غذایی حائز اهمیت است. در واقع می توان مهمترین نقش کارشناسان مواد غذایی و مسمومیت ناشی از آن را بررسی کیفیت محصول غذایی دانست. کیفیت محصول غذایی شامل خصوصیاتی از غذا می باشد که باعث تمایز آن از محصولات مشابه شده و در میزان فروش اهمیت دارد.
در صورتی که هر مشکلی در زمینه کیفیت مواد غذایی وجود داشته باشد، می توانید به کارشناسان با صلاحیت ما در حوزه مواد غذایی و مسمومست ناشی از آن مراجعه کنید؛ متخصصان ما بعد جمع آوری اطلاعات در مورد مسائل و مشکلات مربوط به کیفیت مواد غذایی، ابتدا آن را تحلیل کرده و سعی می نمایند در کوتاه ترین زمان آن را برطرف کنند. هم چنین کارشناسان رسمی دادگستری مواد غذایی علاوه بر فعالیت در شرکت ها به عنوان ناظر کیفی، در رسیدگی به پرونده های شکایت از کارخانه ها، شرکت های تولید مواد غذایی، رستوران و غیره توسط افراد حقیقی و حقوقی هم نقش بسیار مهمی دارند. در صورتی که قصد دارید از کارخانه ها، ارگان ها و هر مرکز پخش مواد غذایی به دلیل کیفیت پایین مواد غذایی شکایت نمایید، می توانید با کارشناس ما تماس حاصل فرمایید.
سالانه میلیونها نفر به واحدهای صنفی مراجعه میکنند و از غذاها و نوشیدنیهای این واحدها استفاده میکنند و یا اقدام به سفارش غذا و خوارکی میدهند. هر از چند گاهی در خصوص تخلفات برخی از واحدهای صنفی میشنویم. اما تخلفات این واحدها گاها موجب به خطر افتادن جان افراد و حتی خطرات بی بازگشتی میشود.
بسیاری از افرادی که از طریق واحدهای صنفی دچار مسمومیت میشوند راه چاره برای جبران خسارت و شکایت و همچنین جمع آوری ادله برای اثبات آن را نمیدانند به همین دلیل ما در این یادداشت به این موضوع شایع پرداختیم.
مسمویت غذایی در واحد های صنفی مانند رستوران، اغذیه فروشی و فست فودی ها به دلیل مصرف مواد غذایی است. هر نوع اختلالی که بر اثر خوردن مواد غذایی فاسد پس بیمار که به انواع مواد شیمیایی و میکروبی آلوده هستند مسمویت غذایی نام میگیرد.
واحد های صنفی که بدون رعایت موارد بهداشتی غذا های آلوده تولید و توزیع میکنند و موجب مسمومیت غذایی میشوند، از طرف وزارت بهداشت پلمپ شده و عملیات معدوم سازی مواد غذایی انجام میشود. مسمومیت غذایی در واحد های صنفی در اثر آلودگی غذا به مواردی مانند: سرب و جیوه یا باقی مانده سم های دفع آفات، یا مواد سمی که در مراحل نگهداری و تولید در غذا ایجاد میشود و هر عامل خواسته یا نا خواسته ای که موجب مسمویت غذا شود مسئولیت آن با واحد صنفی است.
انواع مسمویت غذایی به طور کلی ویژگی های یکسانی دارند. اسهال، استفراغ، گرفتگی شکم، حالت تهوع و سر درد از علائم کلی مسمومیت غذایی است.
مسمومیت های غذایی به چند دسته تقسیم میشوند:
باکتری که سیستم گوارش را دچار اختلال میکند باکتری کامپیلوباکتر است. این باکتری از طریق گوشت که به روش های نامناسب، نیم پز و سبزیجات آلوده به بدن منتقل میشود. یکی دیگر از انواع مسمویت غذایی ویروس سالمونلا که از طریق مرغ و تخم مرغ منتقل میشود. البته در برخی موارد این میکروب در حیوانات دیگر هم دیده شده است. امکان انتقال این باکتری نیز، از طریق میوه و سبزیجات وجود دارد. این نوع مسمومیت بدن را دچار کم آبی شدید میکند که اگر این کم آبی جبران نشود مشکلات خطرناک تری را به بار خواهد آورد.
مسمومیت بعدی، از خوردن ماهی های آلوده که توسط جلبک های مرجانی مسموم شده اند، می باشد. _این مسمویت که به مسمویت ماهی معروف است_ با پختن و فریز کردن از بین نمیرود. ماهی های مناطق گرمسیر با عمق کم معمولا دارای این سم هستند. مسمویت غذایی در کودکان در اسهال، استفراغ و تب خود را بروز میدهند با از دست رفتن آب شدید همراه است. در این نوع مسمومیت تا حد میزان باید از مایعات استفاده کرد تا کم آبی بدن جبران شود و صدمات بیشتری را به دنبال نداشته باشد.
مسمومیت غذایی در دوران بارداری به دلیل آنکه سیستم ایمنی بدن ضعیف تر است بسیار خطرناک عمل میکند. ویروس لیستریوزیس بیشترین صدمه را به بدن در دوران بارداری میزند و زنان باردار بیشتر از هر کسی توسط این ویروس مسموم میشوند. این نوع مسمومیت بر اثر خوردن گوشت های سردی مانند: ژامبون یا گوشت های آماده ای مانند هات داگ منتقل میشوند. این نوع مسمومیت معمولا علائم خاصی ندارد. اما میتواند به جنین صدمات جبران ناپذیری مانند از دست دادن بینایی بزند.
برای کسب اطلاعات دقیق تر از مسمومیت های غذایی که در واحد های صنفی شیوع پیدا میکند از کارشناسان مواد غذایی و مسمویتهای ناشی از آن کمک بگیرید. همچنین کارشناسان ما در صورت نیاز با کارشناس پرستاری نیز در خصوص روند درمانی و غیره مشورت مینمایند. در صورت نیاز به تشخیص مسمومیت میتوانید با شماره تلفنهای موجود تماس حاصل نمائید.

کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن و نحوه برخورد با متخلفین حوزه غذایی
برخورد با متخلفین حوزه غذایی به دلیل اهمیت بالای رعایت قوانین بهداشت و سلامت در این زمینه باید بسیار جدی صورت گیرد که البته این به معنی عدم نیاز به برخورد جدی در سایر زمینه ها نیست بلکه حوزه غذا به دلیل اثر مستقیمی که بر سلامت همه افراد جامعه دارد از اولویت هاست و برخوردهای جدی می تواند باعث عدم تکرار تخلفات شود.
کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن در زمینه بررسی و برخورد با تخلفات افراد یا مجموعه هایی که در تهیه و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند می کوشد .
به عنوان مثال به چند نمونه از فعالیت های کارشناس دادگستری در این زمینه توجه کنید:
ممکن است در نزدیکی منزل شما یک کبابی افتتاح شده باشد که فعالیتش طبق قوانین و مقررات نباشد مثلا پنجره ای از آن به حیاط شما باز شود یا به دلیل استفاده از مواد ، وسایل نامناسب یا روش پخت نادرست ، دود حاصل از پخت کباب برای شما یا دیگر همسایگان آزاردهنده باشد . شما می توانید موضوع را با کارشناس رسمی رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن درمیان بگذارید و از وی راهنمایی بخواهید .
در مورد تخلفاتی که در تهیه و توزیع غذا پیش می آید نیز با چند مثال موضوع را تشریح می کنیم :
اگر کیفیت غذا توسط کارشناس و بر اساس استانداردهای موجود پایین تشخیص داده شود ، مسئول آن مشمول جریمه نقدی خواهد شد که این جریمه توسط کارشناس مربوطه تعیین می شود و شامل 10 تا 15 درصد قیمت غذایی خواهد بود که با کیفیت پایین طبخ و توزیع شده است.
چنانچه در شستشو و آماده کردن مواد غذایی جهت پخت ، اصول بهداشتی رعایت نشود (مواردی مثل نگهداری ماده غذایی جهت رفع انجماد آن در شرایط نامناسب ) شخص مسئول ، طبق نظر کارشناس دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن از 1 تا 20 درصد قیمت کل ماده غذایی جریمه خواهد شد بسته به این که امکان اصلاح مواد و غذا وجود دارد یا خیر .
یا اگر در آشپزخانه مجموعه طبخ غذا ، حیوان یا هر گونه حشره و... مشاهده شود مبلغ معادل 1 تا 20 درصد صورت وضعیت روزانه جریمه اعمال خواهد شد و در مورد سرو غذا در ظروف غیر بهداشتی نیز این مبلغ بسته به اینکه امکان اصلاح وجود داشته باشد یا خیر معادل 1 تا 10 درصد صورت وضعیت روزانه خواهد بود . هم چنین در صورت استفاده از مواد غذایی ناسالم مبلغ گفته شده معادل 1 تا 25 درصد صورت وضعیت در نظر گرفته می شود .
برای بسیاری تخلفات دیگر نیز بسته به نظر کارشناس رسمی مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن جریمه نقدی تعیین می شود و اگر تخلفات گسترده تر یا تکرار شونده باشد زندان نیز در پی خواهد داشت . در صورت مشاهده هر گونه تخلف می توانید مراتب را به صورت قانونی و از طریق کارشناسان رسمی دادگستری پیگیری کنید.